Prinsenpaar 2017

Mogen wij u even voorstellen……

Prinses Miriam en minister Gaston, heersers over het Nachdraversriek 2017

Tijdens een zeer drukbezochte en bijzonder gezellige zitting afgelopen zaterdag werden onze nieuwe heersers over het Nachdraversriek geproclameerd.

Na een act van de raad van 11, deze keer in de vorm van een heuse heilige mis, kwamen prinses Miriam en minister Gaston tevoorschijn op het podium.

Beiden zijn zeer bekend in Termaar, maar zeker ook in Margraten vanwege hun drukke sociale leven.

Voor degenen die hen misschien nog niet zo goed kennen willen we hen toch graag even voorstellen.

 

Prinses Miriam, in het dagelijks leven beter bekend als Miriam Huynen is werkzaam bij Envida als huishoudelijke hulp, alsook op de huisartsenpraktijk Mechelen. Daarnaast heeft ze 14 jaar als kinderoppas gewerkt. Wat dat betreft hoeven we ons dus zeker geen zorgen te maken over de omgang met de jeugd tijdens de carnaval, ervaring genoeg.

Naast haar werk heeft prinses Miriam nog een heleboel andere bezigheden. Zo zingt ze graag haar partijtje mee in het gemengd koor en is ze actief lid bij Zij Actief.

Verder is prinses Miriam bestuurslid bij Harmonie Concordia.

Tijdens het carnavalsseizoen zien we haar druk in de weer bij het jeugdcomité van De Nachdraverkes alwaar ze al vele jaren in het bestuur zit.

Prinses Miriam is oorspronkelijk uit Eijsden afkomstig maar woont inmiddels al 35 jaar in Margraten en verreweg het grootste deel daarvan in Termaar.

Het is al altijd haar grote droom geweest om een keer prinses te worden en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je bekijkt dat het carnavalsbloed echt in haar familie zit.

Haar vader was al eens prins en twee broers van haar ook al. Zuslief kon dus niet achter blijven.

Het zal dan ook niemand verbazen dat de vonk tussen prinses Miriam en minister Gaston natuurlijk tijdens de carnavalsactiviteiten over sloeg.

 

Minister Gaston, oftewel Gaston Duysengs is, zoals ze dat zeggen “echt eine van Termaar”.

Met andere woorden: geboren en getogen in Termaar en daar ook nooit weg geweest.

Minister Gaston is werkzaam bij de firma Cox-Geelen in Eijsden als productiemedewerker en lasser.

Ook hij is in zijn vrije tijd vaak terug te vinden in het verenigingsleven van Margraten.

Al meer dan 30 jaar is hij lid van de drumband van Harmonie Concordia waar hij de kleine trom bespeelt. Over het ritmegevoel van Gaston hoeven we ons tijdens de carnaval dus geen zorgen te maken.

Dat hij al de nodige ervaring heeft moge duidelijk zijn. In 2010 kwam Gaston al eens uit als hofnar van zijn eigen broer prins Frans en zijn prinses Heidi.

Minister Gaston is daarna bij de raad van 11 gebleven en heeft zich ontpopt tot een echt Manusje van alles. In de act die de raad van 11 altijd opvoert tijdens het uitkomen van het prinsenpaar, speelt hij steevast een belangrijke rol. Vooral zijn hoofdrol enkele jaren geleden, als kabouter Plop, zullen we niet gauw vergeten. Die was echt hilarisch.

 

Prinses Miriam en minister Gaston zijn echte carnavalisten, dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Maar ze hebben nog meer gezamenlijke interesses. Zo houden ze allebei van op vakantie gaan en de volgende vakantie naar Spanje is reeds geboekt.

Maar ook het Bourgondische Limburgse leven kan hun bijzonder goed bevallen.

Zo gaan ze graag regelmatig lekker uit eten.

 

Op zaterdag 4 februari kunt u Prinses Miriam en minister Gaston de hand schudden tijdens de receptie die hen door de Nachdravers wordt aangeboden.

Deze zal plaatsvinden in gemeenschapshuis Oos Heim aan de Clermontstraat in Margraten.

Tijdens deze receptie is er ook gelegenheid om het jeugdprinsenpaar prins Jip en prinses Sterre, samen met minister Sjuul, te feliciteren alsook jubilaris Erik Theunissen.

Vanaf 19.00 uur worden familie, vrienden en bekenden in de gelegenheid gesteld om te komen feliciteren en vanaf 20.00 uur zijn de verenigingen aan de beurt.

Vanaf 21.00 uur start dan weer het oergezellige prinsenbal met onze huis-D.J. Erik.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze receptie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *