Terugblik Zitting

Terugblik op de grote zitting van C.V. De nachdravers

Afgelopen zaterdag 14 januari vond in gemeenschapshuis Oos Heim de grote zitting van C.V. De Nachdravers plaats. Dit was onze eerste carnavalszitting in het nieuwe gemeenschapshuis.

Tijd dus ook voor een nieuwe “look”. Met een nieuwe bühne een nieuw podium en een nieuw decor zag alles er bij voorbaat al feestelijk uit.

Om 20.00 uur begon de zaal al aardig vol te lopen met gastverenigingen en tal van bezoekers uit eigen dorp. Aangezien onze vaste presentator, Sjef Reumers uit Banholt ziek was, namen Sjef Peerboom en Erik Theunissen de presentatie voor hun rekening.

Om 20.30 uur was het tijd voor de raad van 11 met prins Fernon en prinses Liliane om naar boven te komen om samen met alle andere aanwezige prinsenparen de zitting te openen onder het genot van een glaasje Schrobbeler.

Daarna was het de beurt aan Legata’s Lederhosenpower om de zitting muzikaal te openen.

Met nummers van De Hohner, D.J. Otzi, etc. wisten zij de stemming er meteen al prima in te krijgen.

Daarna kwam het moment om afscheid te gaan nemen van ons prinsenpaar 2016 prins Fernon en prinses Liliane. Toch wel even een moeilijk moment omdat wij met hen een prachtig jaar hebben beleefd.

De ceremonie kreeg een bijzonder tintje door de aanwezigheid van een echte Pierrot die nog een oude belofte kwam inlossen. Na van al hun hoogwaardigheden te zijn ontdaan kregen Fernon en Liliane nog een daverend applaus onder de klanken van een wel zeer toepasselijk nummer: “simply the best” dat door de hele zaal werd meegezongen.

De beurt was aan Ziesjoem om de zaal nog verder op temperatuur te brengen en natuurlijk lukte hen dat verve, zoals je met 30 jaar ervaring mag verwachten.

Friete, Sjuulke Zuuthout, lekker menneke, ze kwamen allemaal voorbij.

Na Ziesjoem werd het tijd om een en ander gereed te gaan zetten voor de traditionele act van de raad van 11. Dit jaar werd een heilige mis opgedragen door pastoor Huub Vissers, bijgestaan door enkele misdienaars. Maar deze misdienaars bleken een groot geheim met zich mee te dragen want nadat er was afgeteld van 11 naar 1 bleek dat onder de misdienaarskleding onze nieuwe prinses Miriam verscholen zat samen met haar minister Gaston.

Voorzitter Sjef Peerboom kwam naar voren om hen officieel te installeren.

Na de nodige plichtplegingen mochten zij achter de bühne plaatsnemen om te gaan genieten van dansgroep Dynamic die met een wervelende show veel indruk maakten op de bezoekers.

Daarna konden prinses Miriam en minister Gaston dan eindelijk de zaal in om in hun eerste polonaise iedereen mee te nemen. Dit alles op de muziek van onze volgende artiest, namelijk Huub Adriaens.

Door sneeuw en gladheid was hij iets later dan gepland maar wist hij de zaal wel weer lekker in de juiste stemming te brengen.

Meteen daarna betraden de laatste artiesten van deze avond het podium en wel de Shakin’D.J.’s.

Het publiek gooide het laatste beetje schroom van zich af en ging helemaal los.

Na enkele extra toegiften werd het tijd om het programma af te sluiten.

Onder de gezellige muziek van de D.J. werd er nog even nagepraat en kunnen we met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagde zitting.

We willen dan ook alle vrijwilligers, artiesten maar vooral alle bezoekers hartelijk bedanken voor deze geslaagde avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *