Terugblik zitting 2019

Terugblik op de grote zitting

Afgelopen zaterdag vond in een bomvol gemeenschapshuis de jaarlijkse zittting van de Nachdravers plaats. Velen wisten de weg naar Oos Heim gelukkig te vinden. Dit jaar werd de zitting voor de tweede keer zeer vakkundig gepresenteerd door John Nelissen.

Wat hebben we kunnen genieten van een prachtig programma. De avond werd geopend door “ons” dansmarietje Lynn waarna Andy en Roy lieten horen dat ze niet alleen geweldig kunnen zingen maar ook de zaal prima op temperatuur kunnen brengen. Daarna was het moment aangebroken om afscheid te nemen van ons voortreffelijke jubileumprinsenpaar Roy en Jolanda. Wat hebben we het afgelopen jaar van- en met hen genoten. Na de nodige dankwoordjes en plichtplegingen kregen ze een daverend applaus vanuit de zaal. Als verrassing trad Theo Claessens nog voor hen op.

Daarna was het de beurt aan Bjorn en Mieke die voor het eerst op ons programma stonden. Het was wel te horen dat zij niet voor niets al zoveel jaren in de finale van het LVK staan en het zou ons niets verbazen wanneer ze dit jaar gaan winnen. Want zingen kunnen ze prachtig. Veel liedjes werden luidkeels door het publiek meegezongen.

Dan breekt er een spannend moment aan. Het uitroepen van de nieuwe prins 2019 vooraf gegaan door de inmiddels traditionele act van de raad van 11. Dit jaar was het een film a la Arjen Lubach. “Make Termaar great again”. Binnenkort op you tube te bewonderen. Aan het einde van de film werden er 2 pakketten bezorgd. In 1 van deze pakkettten zat onze inmiddels oud-prins Roy als afleidingsmanoeuvre. Na het aftellen van 11 naar 1 kwam uit de andere doos onze nieuwe prins Hub.

Nadat prins Hub was geïnstalleerd als onze nieuwe prins, ging het programma verder met Kartoesj. Ze lieten enkele prachtige nieuwe nummers horen maar de zaal kwam pas echt goed op gang bij de oude bekende nummers zoals “Veer hobbe de prins ien de stroat”, “Dat zit biej oos in de familie” en “’t sjroame en boamekoer”.

Vervolgens konden we genieten van een spectaculaire dansact van De Villadancers . Na hen volgde ook nog een mooi optreden van het dansmarietje uit Sibbe.

Roel Defauwes werd door onze ere-voorzitter Sjef Peerboom nog in het zonnetje gezet omdat Roel al 25 jaar onze hoffotograaf is en al voor heel veel mooie herinneringen heeft gezorgd. Roel nogmaals hartelijk bedankt voor al jouw werk afgelopen jaren.

De avond werd afgesloten door De shakin’ D.J.’s. Het dak ging er helemaal af. Iedereen zong (of brulde) alle bekende nummers mee waarbij vooral “Halve liters beer” de boventoon voerde. Aangezien hun optreden bij ons het laatste op het programma stond hadden de heren tijd genoeg en gingen ze tot bijna 1.00 uur door. Daarna werd de zitting afgesloten en werd er nog even nageborreld. We mogen spreken van een zeer geslaagde zitting.

Nachdravers alaaf, Nachdraverkers alaaf, Termaar alaaf